Woordhuis schrijft (SEO) teksten voor websites

Schrijven voor internet is niet hetzelfde als voor drukwerk. Op een beeldscherm moeten de zinnen korter zijn, verdeeld in hapklare alinea’s met duidelijke koppen.

Vindbaar
De stijl van een tekst heeft alles te maken met het doel van uw site. Wilt u zoveel mogelijk converterende bezoekers trekken? Dan gaan we de teksten optimaliseren. Met SEO copy wordt u goed gevonden in Google.

De content
Hieronder kunt u een aantal websites bekijken die ik schreef. Ik werk in opdracht van uiteenlopende klanten, zoals bedrijven, overheden en non-profit organisaties.

Hebt u een schrijfklus? Neem dan contact op.

Digidee

Een sterk concept is een gevoel. Je wéét gewoon dat het goed is, omdat het je inspireert, intrigeert of aan het lachen maakt. Zo’n concept maakt iets los. Dat is wat Digidee voor hun klanten creëert, op basis van hun doelstellingen en kennis van branche en bedrijf.

SOV concept en vormgeving

SOV creëert printmedia, interactieve uitingen en verpakkingen. Dat doen ze online, offline en in-store voor tientallen klanten. Hun website is gefocust op het werk dat ze maken, ondersteund door teksten die bij hen passen.

Bar/Poppodium De Nul

De Nul is een legendarische bar/poppodium in Hengelo. Bij het ontwikkelen van de nieuwe website hebben we de pay-off Party’s/Bands/Bar geïntroduceerd. Naast de algemene teksten schreef ik een aantal SEO pagina’s, omdat we toeristen die googelen op bar of uitgaan of stappen in Hengelo’ ook een geweldige avond gunnen.

Revealit

Joshua Valentin ontwikkelt gebruiksvriendelijke websites gericht op bezoekers. Hij gebruikt eigentijdse technieken voor aantrekkelijke, interactieve en effectieve websites. Joshua vroeg mij om korte, sympathieke teksten voor zijn site te schrijven.

Annabel Jeuring Fotografie

Soms zijn het de korte teksten die het doen. Voor de website van fotograaf Annabel Jeuring schreef ik een paar regels om haar persoonlijkheid en werk in te vangen. Als quid pro quo tegenprestatie, zette ze mij prachtig op de foto.

Mancave

Het elektronicablog onder spanning, waar elke dag nieuwe artikelen verschijnen over alles wat met de wereld van elektronica te maken heeft. Met veel van de projecten kunnen lezers – de mancavers – zelf aan de gang.

VCO Scholen Oost-Nederland

Een website over christelijk basisonderwijs, waar religie er niet uitspringt. De scholen vertellen over hun visie en lesmethodes. Ze laten zien dat leerlingen met veel plezier naar school gaan. Dat ouders nauw betrokken zijn. Plezier in het leren en goede resultaten, daar draait het om.

Zwanger in Twente

De gemeenten van Regio Twente verzorgen informatieavonden voor mensen die een (eerste) kindje verwachten. Bezoekers van de website kunnen in het kort lezen wat een cursus inhoudt en zich aanmelden.

Alfatex Fastening Solutions

Klittenband biedt vaak onzichtbare, en altijd onmisbare ‘fastening solutions’. Het is de stille kracht in duizenden gebruiksartikelen. Alfatex laat zien dat hun klittenband overal zit: in auto’s, de medische wereld en allerlei industriële toepassingen.

Conrad Electronic

Voor een internationale webwinkel als Conrad Electronic is heldere online communicatie een must. Op deze pagina’s krijgen klanten antwoord op heel veel vragen. Met minder telefoonverkeer en meer tevreden bezoekers als gevolg.

Erebia ICT Diensten

De oneindige mogelijkheden van ICT beschrijven. Korte teksten, die toch veel informatie geven. Vertellen wat Erebia doet en voor wie. Laten zien dat ICT mensen werk uit handen neemt en voor iedereen toegankelijk is.

Minicamping Geitebos

Ontspan en geniet. Wie de website van Geitebos leest is al bijna op vakantie. Een logeerboerderij met wat kamers, een ouderwetse deel en veel lieve dieren. Er is van alles te zien en te doen in de omgeving. Geen luxe resort, maar de luxe van volop rust, ruimte en natuur.

DorSano

SEO teksten voor een website over één van de meest gehoorde klachten: rugpijn. DorSano ontwikkelde een revolutionaire manier om lage rugklachten te verhelpen. De site geeft volop informatie over de therapie en de positieve effecten.