Concept IAA Architecten

IAA Architecten is een multidisciplinair architectenbureau met 40 jaar ervaring in verschillende ontwerpsectoren. Het bureau bouwde onder andere de veel geprezen scholingsboulevard in Enschede, het ROC in Hengelo en het voetbalstadion van FC Twente.

Bouwen met woorden
Zoals gebruikelijk in de architectenwereld neemt IAA Architecten regelmatig deel aan een pitch. De presentatie kan daarbij doorslaggevend zijn. Bij de pitch voor een zorgpartij kreeg de tekst een prominente plek en mocht ik het concept een naam geven en de sfeer in het pand schetsen. De naam werd vrij/begrensd. Vrij toegankelijk, maar beschermend begrensd.

Acht uur, de zon komt op. In de slaapkamers glijdt het licht door de kieren van de gordijnen, op de gang stroomt het door de lichtstroken in het dak. De dag is onomstotelijk begonnen.

Eén uur. Het is nog fris. De zon heeft de patio bijna bereikt. Het licht doorlatende scherm schittert, de natuur in de tuin laat haar mooiste kleuren zien.

Zes uur, spitsuur. Warmte en straatgeluiden, gedempt door de bomen, de pleintjes, de muren. De zon draait naar het westen en verkleurt tot een dieprood en oranje. Binnen weerkaatst het avondlicht zacht op de muren. Tijd om te eten.

Tien uur. Bijna donker. De vloerverlichting buiten brandt; een zacht schijnsel tussen de huizen. De nacht spoelt binnen de ramen. In huiskamers en hobbyruimtes gaan de lampen aan, de gordijnen dicht.

Opdrachtgever: IAA Architecten
Soort tekst: Concept
Medium: Presentatiemateriaal