Schrijven over Nederland

In Nederland wordt volop ontwikkeld. Vernieuwing in de architectuur, verbetering van de gezondheidszorg of energieneutraal les geven; dat willen we niet missen. Nederland in Ontwikkeling (NIO) laat zien wat er allemaal gebeurt in ons land. Met aandacht voor bevlogen mensen uit allerlei beroepsgroepen en hun visie op hun vak.

UMC St Radboud
De overtreffende trap van Beter Worden
Het UMC St Radboud is volop in beweging. Ruim twee jaar geleden trad Emile Lohman aan als voorzitter van de Raad van Bestuur. Onder zijn bezielende leiding is het Radboud hard op weg om tot de beste ziekenhuizen en onderzoekscentra van Nederland te behoren.

Deloitte
De Cash is King software

Omzetbelasting. Is dat niet die rechttoe rechtaan belasting, waar niks te halen valt? Ruim 130 experts van Deloitte weten dat het tegendeel waar is. Zij leggen zich dagelijks toe op de jurisprudentie, Europese regelgeving en advisering rondom dit fenomeen.

Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN)
Hogeschool plukt 15 jaar groene vruchten

Het is duidelijk: duurzaamheid is de hype voorbij. Het groeide uit tot een duurzaam maatschappelijk thema. Maar hoe? Doordat het bevlogenheid en financieel voordeel combineert. Zowel de kapitalist als de milieu activist voelt zich hier bij thuis.

Multiland Vastgoed
Nederland mag mooier

No Nuts, No Glory. Vrij vertaald: geen roem zonder risico. De slogan van voedingsmiddelenbedrijf Nestlé overleeft het voormalige productieterrein in Elst. Hier maakten ze jarenlang miljoenen Nutsrepen, tot de productie in 2008 naar Oost-Europa verhuisde.

Heijltjes Advocaten
Pleiters op een ferm fundament

De advocatuur kent steeds meer specialismen. Cliënten zoeken niet langer één allround raadsman, maar een deskundige voor ieder rechtsgebied. En dat geeft Heijltjes Advocaten uit Nijmegen een voorsprong. Dit kantoor telt maar liefst twaalf meesters in bouwrecht, die ‘veel weten van weinig’.