Schrijven voor het huurdersmagazine

De Woonplaats wil geen magazine maken puur ter promotie van projecten. Het blad moet vooral leuk zijn om te lezen, met een lifestyle element. De vaste rubrieken – zoals een column, en een interview met een markant persoon – zorgen voor een trouwe schare lezers.

Erg goed gelezen
De Woonplaats heeft het Gold Service systeem. Huurders die maandelijks op tijd betalen en geen overlast veroorzaken kunnen Gold Service lid worden. Dat betekent jaarlijks heel veel korting bij tientallen bedrijven. Maar ook voorrang bij de verloting van gratis (of kortings-) kaarten voor gewilde evenementen. Na de allereerste uitgave van het magazine meldden ruim 300 nieuwe Gold Serviceleden zich aan. Geen slechte score op een totaal van 7000 niet-leden. Het magazine bereikt 20.000 huurders en een groep relaties van De Woonplaats.

Interview met de burgemeester van Enschede.

‘Hé Peter!’
Peter den Oudsten is als burgemeester van Enschede een beetje publiek bezit. We zien hem in de krant, bij officiële gelegenheden en als er in de stad iets bijzonders gebeurt. Hij koestert zijn weinige vrije tijd en zijn privé leven.

Column van deze copywriter.

Het onderbuikspierengevoel
Weet u hoeveel spieren een mens gebruikt om te schrijven? Ik ook niet. Wat ik wel weet: ze zitten op de vreemdste plekken. Daar kwam ik vorige week achter en het doet nog pijn als ik eraan denk. Het kwam zo: ik typ al jaren stukjes voor mijn werk en dat betekent dat ik zo’n beetje de hele dag zit.

Vast item; zomaar bij een huurder aanbellen met een paar vragen.

Even aanbellen
Voor de tweede ‘Even aanbellen’ gaan we naar een groot woningcomplex in hartje Winterswijk. We nemen de lift naar de tweede verdieping en bellen aan bij de mooiste balkontuin. Tring!

Gesprek met gemeente Enschede, FC Twente en De Woonplaats.

Ook Jerry (5 jaar, fan van NKufo) scóóóóórt in zijn wijk!
Sporten, gezond eten, hard werken en talent. De spelers en trainers van FC Twente zijn er elke dag mee bezig. Ze halen het uiterste uit zichzelf en maken ons Trots. Ze hebben een passie voor presteren en dat willen ze graag delen.

Achtergrondverhaal over het Internationale Circusfestival.

Dames en heren, jongens en meisjes. Komt dat zien!
Het is hartje winter. De kerstdagen staan voor de deur. Enschede is bedekt onder een laagje sneeuw en vijvers vriezen voorzichtig dicht. Buiten is het vroeg donker en stil. Tijd voor één van de grootste spektakels in het centrum van de stad.