Regio Twente informeert reizigers

Waar bereik je de doelgroep die regelmatig met het openbaar vervoer reist? Precies. In de trein, het bushokje of op de achterbank van een treintaxi. Daarom verspreidde Regio Twente op al die plekken de ‘Onmisbare Krant’ over nieuwe reistijden.

Onmisbare krant
De overkoepelende instantie van veertien Twentse gemeenten deed onderzoek naar reizigersgedrag in de regio. Welke treinen zijn meestal leeg en waar staan juist massa’s mensen te wachten? Wat moeten we doen om fietsend woon-werkverkeer te stimuleren? De Onmisbare Krant bracht het nieuwe vervoersplan breed onder de aandacht. Zodat iedereen op tijd was waar ie moest wezen.

Regio Twente maakt openbaar vervoer nóg beter

Minder vertraging en meer bereikbaarheid. Dat is het doel van de Regio Twente met de verbeteringen in het openbaar vervoer (OV). Regio Twente maakt Twente beter bereikbaar met snellere bussen en treinen…

Ruimte voor de fiets op elk station

Door de verbeteringen in het Twentse openbaar vervoer (HOV) reizen steeds meer mensen met de trein. Circa 40% gaat op de fiets naar het station en dat leidt tot een tekortaan fietsenstallingen.

HOV in Twente blijkt uit busbanen

Regio Twente ontwikkelt een Hoogwaardig Openbaar Vervoersysteem (HOV), samen met de Twentse gemeenten. Een mooi en zichtbaar voorbeeld hiervan zijn de nieuwe busbanen, op verschillende locaties in Twente.