Bijzonder Wonen in Twente

Woningwebsites zoals Funda zijn mateloos populair en niet alleen bij (ver)kopers. Zomaar ergens binnen kijken is onweerstaanbaar; er schuilt een voyeur in ons allemaal. Het blad WIT – Wonen In Twente – speelt daar handig op in. Zij portretteren de mooiste en meest bijzondere huizen in de regio. Woningen waar iedereen wel een blik achter de voordeur wil werpen. Het magazine staat vol prachtige fotoreportages en persoonlijke interviews met bewoners. Maar ook: hoe woont je huisdier, welke kunstwerken verfraaien onze openbare ruimte en wat zijn de trends op de woningmarkt?

Parel van het Paradijs

Een Engels landhuis in een Almelose buitenwijk. Brede straten ademen rust en de buurt is omzoomd door statige bomen. Het drukke centrum van de stad, op loopafstand van de wijk, krijgt hier geen voet aan de grond.

A star is born
De nieuwste objecten van Christel Burghoorn zijn luid en duidelijk aanwezig. Ze verenigen glas-in-lood, met een stukje elektronica dat flink uìt het lood is geslagen. Want de kunstenares sloopte een oude speakerset en…

De woondroom
‘Ik greep de kans die ‘Bouw je droom in het Roombeek’ bood en nu kijk ik vanuit mijn bed naar de sterren!’ Hans Wigger, architect in Enschede, vertelt over het huis dat hij ontwierp voor zichzelf en twee vrienden.

Wie mag hìer wonen?
Aan de Stokhorstlaan in Enschede, zonder twijfel één van de mooiste plekjes van Twente, staat sinds kort een boerderijvilla te koop. Een woning waar u langzaam langs fietst op een zonnige zondagmiddag, wensend dat u er thuis was.

Onder de rook van Hengelo
Ik loop door Oele en tel circa 65 huizen, één winkel,een watermolen en een school. Vanuit de verte klinkt het geruis van de A35. Achter de snelweg glinstert het industriegebied, ten zuiden van mijn stad.

Ruim 30 jaar te gast
Ze woonden meer dan 30 jaar in het witte paleisje aan de Enschedesestraat en maakten er een licht en open huis van. Een huis dat ze nu, na drie decennia, vaarwel zeggen.