Persbericht InvoiceSharing

Revolutie voor het bedrijfsleven
InvoiceSharing maakt digitale facturatie 100% gratis

Vanaf vandaag is factureren overal ter wereld kosteloos. InvoiceSharing maakt als eerste het complete proces helemaal gratis. Van digitaal facturen versturen, tot en met het importeren in de boekhouding. Een revolutionaire innovatie, die per direct voor elk bedrijf beschikbaar is. Hiermee wordt het businessmodel dat door de branche als ‘onmogelijk’ is bestempeld, de nieuwe realiteit. Een bom onder de bestaande wereld van betaald digitaal factureren.

De koppeling met elk denkbare boekhoudsysteem kost niets. Het sturen of ontvangen van een factuur kost niets. En het complete proces wordt geaccrediteerd door accountantskantoor Ernst & Young.

Met zijn gratis applicatie volgt InvoiceSharing de business modellen van grootheden die hun diensten ook kosteloos aanbieden. Bedrijven als Twitter, Facebook en LinkedIn, die de wereld veranderden. InvoiceSharing treedt niet zomaar in de voetsporen van deze social platforms. Jeroen Volk, Chief Executive Officer: ‘Wij geloven sterk in openheid en het delen van informatie. Ons gratis facturatiemodel is een volledig werkende applicatie. Daarnaast creëren we toegevoegde waarde via verschillende Premium producten, die klanten kunnen aanschaffen naar behoefte.’

Premium producten
Het belangrijkste bedrijfsvoordeel van een kosteloos facturatiesysteem is duidelijk: kosten besparen. Specialisten uit de branche zijn dan ook lovend over dit ontwrichtende businessmodel. Tegelijkertijd maakt InvoiceSharing drie Premium producten beschikbaar voor een vast bedrag per maand:

-       Een ‘betaal me later’ knop, om de factuur direct te voldoen, maar het bedrag pas na 30 dagen van de bankrekening te laten halen;
-       Een zoekfunctie om analyses te maken op basis van onder meer inkoopvolumes, -momenten en –bedragen;
-       Een app voor accountmanagers, die opvallende activiteiten van klanten aangeeft.

Die laatste stelt bedrijven in staat om snel te reageren op de activiteiten van klanten. In plaats van een contactmoment per kwartaal of half jaar – de bekende bak koffie drinken – is er nu contact op momenten dat er echt iets gebeurt. Volk: ‘Dit is de sociale functie van ons systeem. We zijn nu al nieuwe mogelijkheden aan het ontwikkelen, om de toegevoegde waarde te blijven uitbreiden met aanvullende Premium producten.

D-day voor de branche
Dit gratis business model maakt het bestaande verdienmodel van facturatiediensten in één keer achterhaald. De gesloten wereld waarin elke transactie een betaling vereist is voorgoed verleden tijd. InvoiceSharing is een relatief nieuwe speler, maar staat bepaald niet alleen. Het bedrijf is ontstaan vanuit een samenwerking tussen TBlox en Intrakoop en werkt met het gerenommeerde accountantskantoor Ernst & Young. Volk: ‘Het is wettelijk vereist dat bedrijven foutloze facturen versturen en kunnen aantonen dat de factuur onderweg niet is veranderd. Ook daar zorgt ons kosteloze systeem voor. Volledige accreditatie en validatie voor het complete proces. Als er gegevens op een factuur ontbreken dan meldt ons systeem dat bij de verzender. En ook aan de kant van de ontvanger hebben we een efficiencyslag weten te maken.’

Automatisch inboeken
Het systeem van InvoiceSharing kent twee routes. Gaat de factuur naar een relatie die nog geen gebruiker is van InvoiceSharing, dan is de factuur in PDF-formaat. Maar is de ontvanger al wel gebruiker van InvoiceSharing, dan wordt de factuur automatisch in hun systeem geboekt. De ontvanger stelt de parameters voor het inboeken eenmalig in en heeft er daarna geen omkijken meer naar. Doordat eventuele veranderingen aan de factuur tijdens het verzenden zijn gelogd, komen de boekhouding van zender en ontvanger altijd overeen.

Meer weten over de mogelijkheden van gratis digitale facturatie? Kijk op www.invoicesharing.nl.