Campagne Cherry’s Schnitzelparadijs

In samenwerking met 2DutchDesigners werkte Woordhuis aan de ludieke lancering van Cherry’s Schnitzelparadijs. Inclusief de onmisbare ‘Schnitzel Kaiser verkiezing’. En de aankondiging van het Schnitzel Fest; natuurlijk in oktober.

Platte pay-off
De algehele payoff mocht net zo lekker plat als de Schnitzels: Grote jongens, kleine prijs, bij Cherry’s Schnitzelparadijs.

Teaser advertenties
We trapten af met een drieluik teaser advertentie in de kranten. Kleine blokjes, met één hele grote USP:

Wieieieieieieieie…

Twee uur eten en drinken met je
vrienden! Voor maar € 20,- p.p!

…ieieieieieieieie…

Twee uur schnitzels, bier en fris voor
het hele gezin! Voor maar € 20,- p.p!

…ieieieieiner Schnitzel!

Twee uur paradijs voor een voldane
avond. Voor maar € 20,- p.p!

Placemat
En tijdens het wachten is er voor klanten alvast een placemat, met een 
smakelijke geschiedenis:

Wiener schnitzel? Radetzky schnitzel!

Zit je te wachten op een malse lap vlees? Denk dan eerst even aan wie het allemaal mogelijk maakt. Nee, niet Peter en Annemiek van Cherry’s Schnitzelparadijs. Maar de enige echte ontdekker van onze
gepaneerde vriend. De man die de Wiener Schnitzel zijn naam gaf: Johann Josef Wenzel Anton Franz Karl Graaf Radetzky von Radetz.

Deze Radetzky (1766– 1858) – niet de eerste de beste Oostenrijker – was een belangrijke veldmaarschalk in de eerste helft van de 19e eeuw. Niemand weet meer hoe zijn veldslagen zijn afgelopen, maar iedereen kent zijn grootste triomf: hij bracht Wenen de laag paneermeel die de Wiener Schnitzel zo krokant maakt.

Radetzky had niet echt een primeur, want hele volksstammen genoten al jaren van de gepaneerde lapjes. De Wiener ging van mond tot mond, via de Byzantijnen naar de Arabieren. Van de Spanjaarden naar de Italianen. En pas toen was daar onze Veldmaarschalk. Wenen paneerde het gewoon net wat beter en zette daarmee de schnitzel op zijn naam!

Opdrachtgever: 2DutchDesigners
Klant: Cherry’s Schnitzelparadijs
Soort tekst: Pay-off, advertenties, overig
Medium: Campagne (kranten)