Schrijven met humor en over nieuws

Wat hebben humor en nieuws met elkaar te maken? Met de krant op schoot valt er meestal weinig te lachen. Toch is nieuws – hoe triviaal of explosief ook – voer voor cabaretiers. Want een goeie grap over een serieuze zaak lucht op.

Durf te lachen
Ook columnisten en reclamemakers gebruiken graag humor. Cynisch, plat, slapstick: alles mag zolang het maar verrast. Dat is een kwestie van de juiste invalshoek en als rechtgeaarde stukjesschrijver ben ik daar ook maar druk mee. Voor sommige klanten mag ik me qua invalshoek uitleven; zij durven te lachen.

Nieuws om de info
Natuurlijk bevat deze categorie ‘humor en nieuws’ ook wat voorbeelden van gewoon nieuws. Niet om te lachen, maar wel om te informeren. Hieronder kunt u het één en ander lezen.

Hebt u een schrijfklus? Neem dan contact op.

Humor in nieuwsbriefcolumns TerZake

TerZake reclame communicatie internet is een veelzijdig bureau met grote en kleine klanten. Elke maand mailen ze die klanten een nieuwsbrief die iets toevoegt. De onderwerpen zijn wat je bij de branche verwacht, maar de insteek mag altijd verrassen.

Persbericht internationale lancering InvoiceSharing

InvoiceSharing maakt als eerste ter wereld digitale facturatie 100% gratis. Het revolutionaire businessmodel werd besproken in dertig landen, opgepikt door Reuters en becommentarieerd door opinieleider Pete Loughlin.

Persbericht InvoiceSharing en Verkoopjevordering

Financiële marktplaats InvoiceSharing biedt gebruikers steeds meer financiële zekerheid. De nieuwste samenwerkingspartner is Verkoopjevordering.nl, dat moeilijk inbare vorderingen van bedrijven overneemt.

Weekendconcept: Cherry’s Schnitzelparadijs

Familierestaurant Cherry’s is een begrip in Hengelo, met een menu voor de lekkere trek. Goed voor een gezellig avondje uit. En gezelligheid wordt nu nog lekkerder, dankzij het weekendconcept ‘Cherry’s Schnitzelparadijs’. Zoiets maak je natuurlijk wereldkundig met Wieieieieieieieieieieieieieieieieie…

Nieuwsbrieven Ambiq

Ambiq biedt specialistische zorg aan cliënten met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Ieder kwartaal publiceren ze Contaqt, een digitale nieuwsbrief met korte items om partners, medewerkers, cliënten en de mensen daaromheen te informeren over ontwikkelingen.

Nieuwsbrief Conrad Business

Webwinkel Conrad Electronic heeft twee doelgroepen: bedrijven (B2B) en particulieren (B2C). Voor B2B komt regelmatig de Conrad Businessnews uit. Een nieuwsbrief met altijd één uitgebreid klantverhaal.