Folder voor Volksuniversiteit Enschede

Mee® doen in je buurt
Gratis aanbod voor alle buurtbewoners. Wilt u een buurtfeest organiseren, meer contact met uw (anderstalige) buren of zoekt u vrijwilligers voor de speeltuin? Dan helpen we u graag! Lees er alles over in deze folder.

U maakt Stadsveld nog leuker
‘Hoe pakken we dit aan?’ Dat is de vraag waar deze folder om draait. Bijvoorbeeld: Hoe maken we onze bewonerscommissies succesvol? Hoe krijgen jongeren in de buurt hun eigen plek? Of hoe krijgen we subsidie voor een buurtfeest? Het antwoord is het cursusaanbod van de Volksuniversiteit Enschede (VUE) en Alifa. Geen ‘schoolse’ cursus met boeken of huiswerk. Maar een aantal praktijkdagen op een plek bij u in de buurt. Om te ontdekken wat u samen allemaal kan!

Mee® voor iedereen
Alifa en de VUE organiseerden al veel vaker leuke projecten voor buurten en wijken. En met succes. Het is een makkelijke, gezellige en snelle manier om iets te leren. U bepaalt waar we het over hebben, zodat u er direct mee aan de slag kan in de praktijk. Het project ‘Mee® doen in je buurt’ is voor iedereen. Mannen, vrouwen, jongeren en ouderen; u bent allemaal van harte welkom. U vertelt ons wat uw plannen zijn en wij helpen met handige tips en adviezen. De cursus vraagt ook niet te veel van uw tijd. We werken een paar middagen of avonden heel gericht aan uw wensen, vragen en ideeën.

Stadsdeel West maakt het mogelijk
De eerste groep van ‘Mee® doen in je buurt’ is al gestart. De gloednieuwe Wijkraad! Zij komen zes keer bij elkaar om te bespreken wat ze kunnen doen. Niet alleen voor elke buurt, maar ook voor Stadsveld als geheel. De vragen van de Wijkraad zijn onder andere: Hoe komen we nou goed in contact met buurtbewoners? Hoe kunnen we met onze adviezen daadwerkelijk invloed uitoefenen? Het Stadsdeelmanagement West draagt financieel een steentje bij. Zo kan iedereen in Stadsveld mee(r) doen. Doe ook mee, samen met Alifa, de Volksuniversiteit Enschede en uw Wijkraad. Op de achterkant ziet u waar u meer informatie krijgt.

Individueel of met een groep
U kunt zich aanmelden als groep,maar ook individueel. We brengen u graag in contact met andere (groepen) buurtbewoners. Een paar voorbeelden:
- Uw speeltuinbestuur wil vrijwilligers werven en/of meer weten over bestuurlijke taken;
- Uw buurtgroep wil meer weten over de organisatie van activiteiten en/of het aanvragen van subsidie;
- U wilt meer contact met de buren (allochtoon en autochtoon), maar taal is een obstakel;
- Bewonerscommissies willen meer signalen uit de buurt; wat gaat goed en wat niet?;
- Jongeren willen meer invloed, maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Opdrachtgever: Volksuniversiteit Enschede
Soort tekst: Foldertekst
Medium: Folder