Folder voor Jazzdansstudio Allegro

Dansen is,
je sport, vermaak, carrière of passie. Het is je ritme. Bij Jazzdansstudio Allegro leer je die eerste prille pasjes. Of dans je wervelend door je studiejaren. Of bevrijd je jezelf na een lange werkdag. In het juiste tempo voor jouw leeftijd en niveau. Met de leukste dansen voor dame(tje)s èn voor (een paar) echte kerels. Dans, voor een sterk lijf, een serieuze carrière of gewoon voor de ontspanning en de sfeer. Ontdek dat dansen is, wat jij er van maakt.

In de studio
Benieuwd wat je met dans kunt doen? Meld je aan voor een proefles en kies een stijl die bij je past. In onze ruime zalen dans je van Klassiek, tot Jazzy en Street Dance. In onze lounge kom je met een drankje weer op adem. Je leert alle passen en technieken van onze professionele danseressen.

Bij Jazzdansstudio Allegro vind je inspanning, ontspanning, muziek en plezier, en dat alles in jouw ritme. Kijk voor meer informatie op www.jazzallegro.nl of bel ons op 053 431 7332.

Kleuterdans (vanaf 4 jaar)

Hou je van springen? Van rondjes draaien en rennen? En vind je dat nog leuker met muziek? Kom dan lekker dansen! Samen verzinnen we allerlei pasjes en ontdekken dat je alle kanten op kunt met je lijf. Word je ook nog es hartstikke lenig en sterk van! De kleintjes leren spelenderwijs te bewegen op muziek, met creativiteit en fantasie.

Jazzdance (vanaf 6 jaar)
jazz Dance is een hele stoere stijl. We beginnen natuurlijk met losse pasjes, maar na een tijdje leer je een hele choreografie (dat zijn een heleboel passen achter elkaar) en kun je echt dansen. Het is even oefenen, maar dan doet de hele groep alle passen tegelijk. En dat ziet er echt supermooi uit! Energiek en ritmisch genieten. De kids verbeteren hun houding, motoriek en muzikaliteit.

Klassiek (vanaf 6 of 16 jaar)
Als je ouder bent dan 5, mag je meedoen met klassiek ballet. Dat zijn hele sierlijke pasjes en het maakt je zo lenig als een elastiekje. Het is soms best moeilijk hoor, maar er zit een stang aan de muur om je aan vast te houden. Wist je dat Klassiek Ballet hele een speciale dans is, die al hon-der-den jaren bestaat? Stel je voor hoeveel pasjes er zijn!

De tweede groep Klassiek Ballet is voor 16 jaar of ouder. En ladies, nu wordt het menens. Enige ervaring (in Jazzdance, Streetdance of Ballet) is vereist en de focus ligt op goede technieken. We trainen niet alleen aan de barre, maar ook over de diagonaal, op sprongen en draaien. Prachtig, lichtvoetig en expressief!

Streetdance (vanaf 8 jaar)
Street Dance ken je vast wel van tv. Het is op straat ontstaan en erg populair in de muziekwereld, want je kunt er alle kanten mee op. Bij ons leer je de moves èn krijg je een geweldige conditie. Street dance is ook een prima basis voor Freestyle, Show, Musical en Klassieke bewegingen. All round kortom!

Freestyle (vanaf 13 of 18 jaar)
In een free style is alles mogelijk. Hip Hop, R&B, Latin en Street Dance smelten samen. De muziek bepaalt het tempo en je wordt één met de bewegingen. Freestyle is meeslepend en draait om ritme en expressie. Je leert vaardigheden en technieken, om uiting te geven aan jouw onafhankelijke, free style.

Total workout (vanaf 16 jaar)
De workout is geen dansstijl, maar een ritmische training voor een strak en gezond lijf. Ontworpen met onze kennis van conditie en spieropbouw. Effectief, verantwoord en erg leuk om te doen!

Musical (vanaf 18 jaar)
Musical is show, het is groots en meeslepend. Het verenigt dans en toneel. Bij musicaldans leer je choreografieën uit musicals die in de Nederlandse theaters stonden. Zowel synchroon dansen in een groep, als het uitbeelden van je rol, je karakter. Een pittige les in dansend acteren, waar je al enige ervaring voor moet hebben.

Op de planken
De Twentse Schouwburg is jaarlijks het toneel voor onze show. Verschillende groepen staan samen op de planken en mixen hun dansstijlen. Onze studio is te groot om alle dansers in één uitvoering te zetten en daarom hebben we twee groepen. Het ene jaar mogen de kleuters en de kids tot 10 jaar, het volgende jaar de groep van 10 jaar en ouder. Bij de show in juni 2008 beklimt iedereen ‘tot 10 jaar’ het podium.

Opdrachtgever: 2DutchDesigners
Klant: Jazzdansstudio Allegro
Soort tekst: Foldertekst
Medium: Folder