Folder voor ABN AMRO

SEPA: betaalgemak binnen 31 landen
SEPA is een initiatief van de banken in de Europese Unie en staat voor Single Euro Payments Area, ofwel een nieuwe Europese betaalmarkt. Met de komst van SEPA wordt het betalingsverkeer efficiënter en transparanter. Het betekent dat u kunt besparen op de kosten van uw betalingsverkeer. Met SEPA worden alle betalingen en ontvangsten in Euro binnen Europa als binnenlandse betaling beschouwd. De invoering van de euro krijgt hiermee een logisch vervolg: Europa wordt één betaalgebied.

Er gaan 31 landen meedoen (inclusief overzeese gebieden). Niet alleen de Europese Unie maar ook Zwitserland, IJsland, Liechtenstein en Noorwegen zien de voordelen van één gelijkwaardige betaalmarkt.

‘Vanaf één enkele rekening betalen in heel Europa’

Wanneer SEPA en wat betekent het voor u?
De invoering van SEPA begint in januari 2008 met de introductie van de SEPA-overboeking. Waarom informeren wij u nu? Omdat ABN AMRO u graag vroegtijdig bijpraat over ontwikkelingen die u raken. Bovendien kunnen we u persoonlijk adviseren over uw mogelijkheden bij de overstap naar SEPA-producten en over de mogelijkheden om besparingen op de kosten van betalingsverkeer te realiseren. ABN AMRO helpt u graag om uw betalingsverkeer opnieuw in te richten, nu en in de toekomst.

De Payment Services Directive
De Payment Services Directive (PSD) is door het Europees Parlement opgesteld om een wettelijke basis te creëren voor een geïntegreerde Europese betaalmarkt. Binnen de PSD is bijvoorbeeld vastgelegd hoe de banken hun klanten moeten informeren. Ook ligt binnen de PSD vast wat de termijn is waarbinnen een betaling moet worden uitgevoerd. Alle deelnemende banken binnen het SEPA-gebied dienen zich aan deze richtlijnen te conformeren.

Opdrachtgever: ABN AMRO
Soort tekst: Foldertekst
Medium: Folder