Schrijven voor flyers en folders

Er zijn heel veel soorten schrijfwerk. Ik heb een grove verdeling gemaakt, met flyers en folders als een van de categorie├źn. Daar heb ik er nogal wat van geschreven, vooral voor de Stichting Cultuur Prins Bernhardplantsoen. Ik werkte bij deze stichting voordat ik als tekstschrijver begon. We organiseerden feesten en evenementen in een parkje in het centrum van Hengelo; het Prins Bernhardplantsoen.

Flyeren
Ieder jaar waren er een paar geweldige feesten. Zoals een swingende jazzparty, een Open Air Movie en een klassieke High Tea middag. Ik schreef de flyers en ging ook met het flyerteam de straat op.

Hoog meeneemgehalte
Een folder en een flyer hebben hun hoge meeneemgehalte en informatieve karakter met elkaar gemeen. Het verschil is vaak het type onderwerp. Flyers gaan vaak over feesten of evenementen, terwijl folders zakelijker zijn. Zoals de onderstaande voorbeelden van woningcorporatie Stja en de ABN-AMRO bank.

Hebt u een schrijfklus? Neem dan contact op.

Folder Jazzdansstudio Allegro
Een nieuwe dansschool, een nieuwe naam, en ik mocht em bedenken. Het werd Jazzdansstudio Allegro. Vervolgens schreef ik in opdracht van 2DutchDesigners een folder. Met alle ins en outs voor (nieuwe) dansers.

Folder ABN AMRO
ABN AMRO wilde klanten informeren over SEPA. Een nieuwe Europese betaalmarkt die het Europese betalingsverkeer vereenvoudigt. In opdracht van de bank schreef ik een folder voor hun zakelijke relaties.

Folders Stja (Woningstichting St. Joseph Almelo)
Stja heeft een uitgebreide folderlijn, om haar huurders goed te informeren. De hele lijn mocht herschreven worden, in een vriendelijke toonzetting. Want een prettige tekst wordt toch beter gelezen.

Folders Volksuniversiteit Enschede
De Volksuniversiteit Enschede (VUE) lanceerde een nieuw concept. Cursussen voor mensen, die mee(r) willen doen in hun buurt. Het bijzondere is de benadering; de groep bepaalt zelf waar de cursus precies over moet gaan.