Tekst voor de brochure van De Twentse Zorgcentra

‘Ik zorg natuurlijk óók goed voor mezelf!’
De Leerafdeling zorgt voor jou!

Jij zorgt graag voor een ander. Je gaat er elke dag vol voor, neemt initiatief en werkt zelfstandig. Daarom hebben de Twentse Zorgcentra een unieke Leerafdeling geopend. Een afdeling, waar jij een
voorsprong neemt op je toekomst. Hier kun je niet alleen proeven van de dagelijkse praktijk, je kunt het ruiken, voelen en met volle teugen ervaren. En geen zorgen, want bij ons doe je veel meer dan alleen meelopen.

Je eigen(wijze) PopArt portret
In dit boekje lees je over de verschillen tussen een gewone stageplek en een stage op de Leerafdeling. Ben jij een typisch Eigenwijs Portret? Dan stuur je direct de aanmeldingskaart in, die je achterin
vindt. Heb je na het lezen nog vragen? Die beantwoorden we graag. Kijk op www.eigenwijsportret.nl voor meer informatie of bel ons op 0546 – 542 308. En wie weet maken we binnenkort joùw Eigenwijze Portret.

‘Ik kom als meeloper niet uit de verf!’
Hoe werkt de Leerafdeling?

Opvallend aan de Leerafdeling is dat je er geen 20, maar (minimaal) 40 weken stage loopt. In de eerste weken gaan we jou en je teamleden opleiden tot het niveau van ‘zelfstandig beroepsbeoefenaar’, door intensieve coaching en begeleiding. Daarna ben je zelf verantwoordelijk voor de zorg van de bewoners; een verantwoordelijkheid die je deelt met je mede studenten. Natuurlijk blijven we je op afstand coachen, wanneer wij of jij dat nodig vinden.

Een belangrijk voordeel van de 40 weken op de Leerafdeling, is de relatie met collega’s en cliënten. Je leert elkaar kennen. Je hebt de tijd om ook de uitdagende kanten van het vak te beleven en naar je hand te zetten. Dit is het echte werk. Maar het onderlinge contact is niet het enige waarin deze stage uitblinkt.

Wat leer je op de afdeling?
Naast de zorg voor en contacten met bewoners, krijg je op de Leerafdeling allerlei andere taken. Je kunt verantwoordelijk zijn voor het dienstrooster, de planningen en rapportages. Je kunt de BHV training volgen en je certificaat halen. Je kunt ná jouw 40 weken, als mentor aan de slag bij de nieuwe lichting stagiairs. Je leert kortom, allerlei vaardigheden in de praktijk die bepaald niet slecht staan op je cv!

‘Ik zorg voor het teamrooster en de interne communicatie!’
De Twentse Zorgcentra

Bij de Twentse Zorgcentra staat de vraag van de cliënt centraal. We bieden mensen met een verstandelijke handicap, individuele zorg. Er is dan ook geen handleiding voor het werk, maar wel een team professionals die voor dit vak heeft gekozen. Net als jij.

We creëren een veilige en sfeervolle omgeving voor onze cliënten, met aandacht voor hun individuele doelen. Dat betekent simpelweg dat we elke dag werken aan wensen op het gebied van wonen, leren, werken, hobby’s en omgaan met beperkingen. Dat doen we goed, doordat onze Zorgcentra flexibel en kleinschalig zijn.

Wij willen diensten leveren van hoge kwaliteit en dat is prettig voor onze cliënten, maar ook voor jou. Je leert het vak van bekwame mensen, die graag het beste uit jou halen. Zodat jij straks met plezier èn de nodige ervaring voor je cliënten klaar staat. Vaak met een lach als beloning.

‘Ik zorg graag zonder geldzorgen!’
De Locaties

We starten een Leerafdeling op twee van de drie vestigen die onder de Twentse Zorgcentra vallen. Op ’t Bouwhuis in Enschede is plek voor 8 stagiaires en op de Colckhof in Almelo voor 16 mensen.

’t Bouwhuis in Enschede
‘t Bouwhuis zorgt voor bijna 400 mensen, die hier ook wonen of op een andere plek binnen de stad. We verwelkomen mensen met een verstandelijke handicap van alle leeftijden en gradaties. Van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt en van een lichte tot een ernstig verstandelijke beperking.

De Colckhof in Almelo
De Colckhof biedt zorg in alle soorten en maten. Zo hebben we cliënten die bij ons wonen, maar ook mensen die er alleen overdag zijn of ’s weekends komen logeren. Daarnaast verzorgen we naschoolse opvang, ambulante dienstverlening èn we doen speltherapie, Psycho Motore Therapie en diagnostisch onderzoek.

Ongeacht de locatie, hebben onze medewerkers één ding gemeen: de zorg is hun roeping. We doen het niet alleen maar voor het geld. Gelukkig begrijpen we wel dat jij ook tijdens je studie graag van het leven geniet. Daarom is ook onze stagevergoeding van hoog niveau!

‘Ik ben eigenwijs op mijn eigen manier!’
Jouw Eigenwijze Portret

Bij een zelfstandige stage als de Leerafdeling hoort natuurlijk ook een zelfstandige beoordeling. We gaan niet zover dat je je eigen kennen en kunnen van commentaar mag voorzien, maar je krijgt wel inspraak bij de rest van je team. Met het felbegeerde Eigenwijze Portret als inzet!

Aan het einde van de 40 weken, krijg je een korte beoordelingslijst voor elk van je teamgenoten. Is hij of zij een geboren leider, een energieke duizendpoot of een rasechte administratietijger? Je mag
links en rechts punten uitdelen. Jouw mening helpt je stagebegeleider bij een volledige beoordeling van je hele team en…de stagiair met de meeste punten wint het Portret.

Het Eigenwijze Portret is jouw mooiste pasfoto, afgebeeld in de PopArt stijl van dit boekje en gedrukt op een canvas doek van 20 x 20 cm. Zo kun je jezelf en je omgeving voor altijd vanaf de muur blijven
inspireren!

‘Ik zorg dat ik bij de eerste 24 hoor!’
Ik meld me aan voor de Leerafdeling!

Is een zelfstandige en praktijkgerichte stage echt iets voor jou?  Wil je kans maken op het Eigenwijze Portret en wil je vooral ook een goed geolied team vormen met je medestagiairs? Stuur deze kaart dan snel in, want we hebben maar 24 plekken.

Op de achterkant kun je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. We nodigen je graag uit voor een kennismaking met je toekomstige begeleiders, in week (invullen). Zorg, dat je erbij bent!

Opdrachtgever: TerZake reclame communicatie internet
Klant: De Twentse Zorgcentra
Soort tekst: Brochuretekst
Medium: Brochure