Schrijven voor brochures

Brochures zijn een ideale informatiedrager. Dikker dan een folder, dunner dan een boek en geschikt voor talloze doeleinden. Zoals daar zijn: informatiebrochures, imagobrochures, productbrochures, bedrijfsbrochures, reclamebrochures, actiebrochures, promotiebrochures en nog veel meer.

Houd em leesbaar
Voor al die soorten geldt toch één standaardregel. Zet niet te veel tekst op een pagina. Wilt u veel vertellen, dan wordt het boekje gewoon iets dikker. Mensen vinden het prettig om tastbare informatie te krijgen, maar wel duidelijk verteld en goed geportioneerd graag. Dat betekent ook dat elke alinea een relevante kop moet hebben en dat de essentie van de hele brochure in één zin is te vatten.

Mooie voorbeelden
Een brochure moet een tijdje mee kunnen. Over de inhoud wordt meer gewikt en gewogen dan bij een website, want in een gedrukte tekst kun je niet even iets veranderen. Die extra aandacht maakt brochures vaak heel mooi. Hieronder een paar goede voorbeelden over hele verschil-lende onderwerpen. Van een internationaal uitzendbureau, tot de Twentse Zorgcentra.

Hebt u een schrijfklus? Neem dan contact op.

17 brochures over de locaties van Zorggroep Sint Maarten

De belofte van ouder worden
Zorggroep Sint Maarten heeft een specifieke kijk op zorg voor ouderen. Met het stijgen der jaren krijgt ieder mens te maken met verlies, maar dat mag niet in de weg staan van een betekenisvol leven. Daarom doet elke vestiging een belofte aan haar bewoners. In deze brochures lichten ze de beloftes toe.

Brochure over The Carlton Hotel Collection

Feel good
De Carlton hotels zijn allemaal uniek. Een verademing in de uniforme markt van hotelketens. In deze brochure wilde Carlton met korte teksten elke locatie belichamen; het boekje geeft praktische informatie, maar is verhalend geschreven.

Brochure over EPDM van Hertalan

The waterproof solution
Hertalan levert wereldwijd unieke EPDM producten. Deze brochure mocht de internationale allure van het bedrijf weerspiegelen. In tekst en beeld komt het imago van Hertalan sterk naar voren. Krachtige Engelse koppen, maken de tekst speels en spanend.

Brochure over De Twentse Zorgcentra

‘Ik ga voor een zorgeloze toekomst’
De Twentse Zorgcentra wilden een campagne voor de Leerafdeling. Deze afdeling biedt studenten een bijzondere stage, met veel verantwoordelijkheid. Voor de campagne ‘Een eigenwijs Portret’ moest ook een brochure komen. Een illustratief boekje, waar de teksten met korte quotes op inspelen.

Brochure over Scholten Medical Recruitment

Werven in het hart van de medische wereld
Scholten Medical Recruitment is een internationaal uitzendbureau voor medisch personeel. Een specialistische branche, en de brochure laat zien dat SMR hierin thuis is. Zij plaatsen medisch personeel van elk niveau, dus de doelgroep is breed. Met korte ervaringsverhalen spreken medici hun collega’s zelf aan.