Jaarverslag De Woonplaats

Het geheim van een open keuken. Die titel dekt de lading van dit jaarverslag van woningcorporatie De Woonplaats. Het boekwerk wordt gekenmerkt door transparantie. Medewerkers vertellen openhartig over projecten, inclusief teleurstellingen en tegenslagen. De boekhouding wordt tot op de cent nauwkeurig in beeld gebracht. Vanzelfsprekend, zou u denken. Maar zo gewoon is het niet.

Een leesbaar verhaal
Veel jaarverslagen blinken uit in ambtelijke taal, verstrengeld in een woud van voetnoten. Wie gericht op zoek gaat naar informatie, raakt de weg al snel kwijt. In de woningcorporatie branche is een tegengeluid te horen, met de verkiezing van ‘Het glazen huis’. De prijs voor het meest transparante jaarverslag.

Lekker lezen
‘Het geheim van een open keuken’ is ludiek opgebouwd rondom – u raadt het al – een keuken. Zo zijn er succesrecepten en basisingrediënten. Er is keukengerei, een recensie en natuurlijk de rekening. Zo’n concept verandert niets aan de inhoud, maar maakt de leesbaarheid vele malen groter. Het redactionele verslag wordt afgewisseld met interviews en korte projectverslagen (de succesrecepten). Al met al een heerlijk verhaal.

Voorwoord, interviews en succesrecepten

Van de chef

De algemene introductie van het jaarverslag. Met de groeten van de voltallige keukenbrigade.
Lees verder>

Interview: Onderhoud

Roel Simons Zand (huurder): ‘Het is aan De Woonplaats om dit huis goed te onderhouden. Ik schil toch ook niet mijn eigen aardappels, als ik uit eten ga?’
Lees verder >

Succesrecept: Innovatiespel

Ingrediënten:
89 medewerkers
7 teams
2,5 weken
een vakjury
Cradle to Cradle
Lees verder >

Interview: MVO

Fons Catau (directeur): ‘We werken altijd aan spannende nieuwe recepten.’
Lees verder >

Succesrecept: Prismare

Ingrediënten:
Muziek
Kunst
Cultuur
Varieer ook eens met:
Toneel, jazzdance of verhalen.
Lees verder >

Interview: Financiën

Gerrit Bos (manager concern Stafdiensten): ‘Het toetje is minder zoet; de slagroom gaat als vennootschapsbelasting naar de fiscus.’
Lees verder >

Succesrecept: HR Wonen

Ingrediënten:
33,3% lef
33,3% innovaties
33,3% visie
Hoogwaardige isolatie
LuchtWaterWarmtePomp
Lees verder >