Vier vrijdag de 13e

Zoals elk jaar werd Valentijnsdag bij ons liefdevol naar het verdomhoekje verbannen. Liefde is niet te koop. 

Dat we het plotseling toe hadden aan een avondje voor twee, kwam puur door de lange maanden van verbouwingsdrukte. Dat ik naar de kapper ging voor ‘knippen en een kleurtje’ zat gewoon al lang in de planning. En dat ik per ongeluk op een weergaloos receptenboekje stuitte, daar kan geen mens wat aan doen. Dus, die doodnormale zaterdag zat geramd.

De vrijdag vóór de 14e
Maar toen werd het vrijdag de 13e. Eerst belden een oom en tante: ‘We zijn dit weekend in de buurt en hebben jullie huis nog nooit gezien. Het komt ons zaterdag eind van de dag wel uit, jullie toch ook?’. Vervolgens martelde het nieuwe meisje bij de kapper me ruim twee uur, waarna ik op m’n bankrekening het verschil zag, maar op m’n hoofd niet. En daarna waren er nergens groene asperges te bekennen. Slecht nieuws voor het weergaloze aspergerecept.

Feest als nooit tevoren
Uiteindelijk aten we zaterdag wat kliekjes voordat de familie kwam, zag geen mens iets van m’n haar en was het onnatuurlijk druk tijdens ons avondje voor twee. Oftewel, we hebben vrijdag de 13e als nooit tevoren gevierd.