Pissen op het omroepbestel

De Telegraaf pist op hun eigen nieuwe zender. Dat heb ik niet bedacht, dat zegt Sjuul Paradijs zelf over Wakker Nederland: ‘We moeten eerst met ons plasje naar het Commissariaat voor de Media en naar minister Plasterk’. Is het een lullig geintje aan het adres van diezelfde minister? Of is de echte vraag: hoe bazuint zo’n vreselijke manier van praten zich rond?

Schijten op
Als ik het goed begrijp bedoelt Paradijs met ‘ons plasje’ het idee voor de nieuwe omroep. En hij neemt dat idee ongetwijfeld serieus. Zelfs al beweert hij dat het een ‘nuchter geluid’ voor ‘de zwijgende meerderheid’ wordt. Wat voor wie? Juist, een omroep die de lezers van dat stille en nuchtere blaadje de Telegraaf op het lijf is geschreven.

Maak je de pis niet lauw
Paradijs noemt de bestaande zenders – geheel in lijn met de vochtigheidsgraad van zijn verhaal – één pot nat. De grap is wel dat zij zich de pis niet lauw laten maken. Nee, het is weblog Geen Stijl die het een stijlloze actie vindt van hun moederbedrijf. Ach, laten we er verder ook maar niet over zeiken.