Iedereen een blog, maar wie blogt er nog?

Het internet staat bol van blogs, met als laatste entry december 2003 of mei 1999. Duizenden blogs waar gedurende de eerste weken geregeld iets nieuws verscheen. Toen drie maanden later nog eens. Dan komt er een korte opleving bij een nieuwe baan, of het eerste kindje. En dan gaat het licht uit.

Of is dat nou juist de lol van een blog? Altijd zo actueel als het laatste bericht. Dus met één nieuwe bijdrage weer helemaal up-to-date.

De roker herrijst

Voor een blogger geldt de omgekeerde wereld van stoppen met roken. De ex-roker houdt het weken- of maandenlang stug vol. Hij lijkt het te redden. Het moment van overgave wordt steeds onwaarschijnlijker. En dan gebeurt het toch. Eén sigaret, en de ‘ex’ gaat in rook op. Uit de as van een peuk herrijst de roker. Zonde, als met één vuurtje het goede voornemen in vlammen opgaat.

De blogger doorbreekt

Een blogger stopt ook weken of maanden. Maar hij wil eigenlijk het liefst elke dag typen. Hij zoekt de verslaving. Bloggers overal ter wereld: weet dat je ook de langste stilte kan doorbreken! Eén zin zal de eerste zijn. En op het wit van het beeldscherm, begint ineens de cursor weer te kloppen. Heel voorzichtig, maar dan steeds sterker. Tot hij in een razend tempo over de pagina vliegt, en de woorden achter zich uitspuugt. Dan voelt de blogger weer: ik wil geen wit, ik wil geen zwart, maar ik wil zwart op wit!