Al ontgoogled?

Ontgooglen: de kunst van iets onvindbaar maken in Google. Sprout heeft mijn aandacht, want hier heb ik in mijn SEO-wereldje nog niet eerder van gehoord.

Ik hoor altijd ‘maak mij vindbaar’, nooit ‘maak me zoek’. Het verschil ligt waarschijnlijk in zakelijk of privé. Als bedrijf is PR eigenlijk nooit negatief maar als persoon ben je veel kwetsbaarder.

De ins en outs
Er zijn genoeg tips te vinden om nare informatie zoek te maken. Helaas gaat het wel steeds om dezelfde doe-het-zelf tips, die door de ‘auteurs’ keer op keer gekopieerd worden. Zo getuigen ook enkele reacties bij het artikel ‘De ins en outs van Ontgooglen’ van John de Vroede (als ze nog niet zijn verwijderd).

Wordt vervolgd
Sprout heeft het artikel intussen met twee nieuwe blogpostst aangevuld, waarin veel handige informatie is te vinden. Mijn tip aan elk blog: doe je best voor unieke content, anders ontgoogled Google je straks tegen je wil. Want de internetreus houdt niet van copycats.